Het verhaal van het Theehuis begint eigenlijk al in 1913, als ‘men’ de oprichting van een VVV in Grou noodzakelijk vindt. In 1926 koopt die VVV op de plek waar het Theehuis nu is een koemelkerijtje met de daarbij gelegen woonark. De woonark wordt verkocht en de boerderij wordt verbouwd tot het Theehuis.

Op 22 mei 1927 is de opening van het allereerste ‘Theehuis’ en hiermee begint een lange historie. Het gebouw vult zich in de loop van de jaren met verhalen van uitbaters, koks, medewerkers, gasten en bezoekers.

 

In 1946 krijgt banketbakker Jacques Verasdonck de kans om zijn droom te realiseren: hij koopt het Theehuis. Vanaf 1953 tot 1965 is het Theehuis in bezit van familie Bangma. Hij verkoopt het Theehuis aan Jack Tempel en Annie Mulder van Leens Dijkstra, de eigenaren van zeilschool Anja, naast het Theehuis. In 1978 hoort horecaman Syb Osinga uit Leeuwarden dat Tempel van het Theehuis af wil en staat klaar om het bedrijf over te nemen. Samen met zijn vrouw runt hij vijf jaar de zaak, tot in 1983 Pieter Dijkstra de uitbater wordt tot 2013. Dan verschijnen Marieke Warmerdam en Timo Slump op het podium.

Timo en Marieke krijgen samen met de familie Osinga een enorme klap als het historische pand op 26 februari afbrandt. Maar met steun van veel Grousters, vinden ze snel hun veerkracht terug. Op 13 juni 2018 wordt het nieuwe gebouw met de twee verdiepingen officieel geopend.

error: Content is beveiligd!